Sveriges sämsta arbetsgivare – som teveserie?

5 Okt

För er som inte känner till www.jobinside.se – ta er en titt. Ett arbete handlar inte bara om att en arbetsgivare ska hitta en anställd. Utan att även den som söker jobbet gör en utvärdering av det aktuella företaget. Jobinside är en webbsida där användare kan bedöma Sveriges arbetsgivare. All kritik som förekommer, positiv som negativ, behöver inte vara representativ. Betyg och kritik kan dock ge en fingervisning. Jobline förklarar:

”Ju fler bedömningar av ett företag som lämnats desto större är chansen att kritiken är representativ. En enskild användare får inte bedöma samma företag flera gånger. Vi uppmanar våra användare att vara uppriktiga och sakliga i sina bedömningar.”

Det finns alltså internetverktyg som jobinside. Varför inte lyfta upp saken inom televisionen? Själv är jag ingen frekvent tevetittare, fast jag har noterat upplägget på Fuskbyggarna, Skuldfällan med flera och tänkt att det borde finnas ett program som vänder sig mot arbetsgivare som missköter sig.

Varför kan det inte finnas en serie som kallas ”Sveriges sämsta arbetsgivare”? Om man erbjuder enskilda ”visslare” ekonomiska garantier, konfronterar företagen och sedan erbjuder professionell hjälp för att reformera företaget ifråga. Skulle företagen nappa eller inte på detta erbjudande? Jag tror att det kan bli både och. Risken är förstås att teveprogrammet missbrukar sin makt och målar upp skurkbilder som inte är rättvisa. Det är i sådana fall inte första gången i historien som detta sker?

Om man lägger in lite bättre omdöme och gör ett noggrant urval så kan programmet ge en positiv effekt där debatten lyfts om situationen på Sveriges olika arbetsplatser. Höga tittarsiffror skulle vara garanterade!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: